text=#000000
bg=#ffffff
alpha=0.5
margin = 150


Feestelijke Opening Elinor Ostromgebouw

Op donderdag 8 februari vond de officiële opening plaats van het Elinor Ostromgebouw, het nieuwe gebouw van de Faculteit der Managementwetenschappen.

Jan-Kees Helderman, bestuurskundige en presentator voor deze gelegenheid, introduceerde achtereenvolgens; Paul Hendriks, decaan van de faculteit, Wilma de Koning als lid van het College van Bestuur en Hubert Bruls als alumnus en burgemeester van Nijmegen. Tijdens de korte toespraken werd ingegaan op de mogelijkheden die dit moderne en transparante gebouw biedt voor de faculteit. En op het verschil met de Thomas van Aquinostraat, of zoals Paul Hendriks humoristisch zei: “de belangrijkste reden voor studievertraging, was dat de studenten hun weg in de TvA niet konden vinden”.


Bovendien ontving de decaan uit handen van Wilma de Koning een ludiek cadeau; een karakteristieke grijze steen uit de muur van de Thomas van Aquinostraat. Jan-Kees Helderman ging ook expliciet in op de naamgeefster van het gebouw, Elinor Ostrom [link naar pagina over Elinor Ostrom]. Zij was politicologe en de eerste vrouwelijke winnaar van een Nobelprijs voor de Economie.

Na het officiële gedeelte was er veel aandacht voor cultuur. In het gebouw bevindt zich op de begane grond ook een professioneel ingerichte theaterzaal: ‘C’ (spreek uit ‘see’), waar culturele en wetenschappelijke evenementen plaats gaan vinden. Bij deze theaterzaal is ook de nieuwe ‘horeca outlet C’ te vinden. Zij verzorgden de hapjes en drankjes tijdens de borrel.

Voor een impressie van de opening in beeld, klik hier.

Benieuwd naar het Elinor Ostromgebouw? Op zaterdag 2 juni ben je van harte welkom op de Publieksdag
De faculteit organiseert op die dag een Open dag voor familie, vrienden, oud-medewerkers en alumni. Gedurende de middag opent de faculteit haar deuren en is er gelegenheid om een kijkje te nemen in het gebouw. (Oud-) Medewerkers van de diverse opleidingen zijn deze middag ook aanwezig dus wellicht een mooi moment om herinneringen op te halen.

Meer informatie over het programma en een link naar het inschrijfformulier wordt t.z.t. via de mail toegestuurd.