text=#000000
bg=#ffffff
alpha=0.5
margin = 150


We hebben hier zo veel extra mogelijkheden

Hoewel ze het vele jaren fijn hebben gehad aan de Thomas van Aquinostraat, zijn vice-decanen Sandra van Thiel (onderzoek) en Esther-Mirjam Sent (onderwijs) erg te spreken over het nieuwe Elinor Ostromgebouw en de mogelijkheden die het gebouw biedt.

Ontmoeting en verbinding Hoogleraar Bestuurskunde en vice-decaan onderzoek Sandra Van Thiel. “De onderlinge afstanden zijn hier een stuk kleiner. We zitten dichter bij elkaar, komen elkaar eerder tegen en krijgen meer van elkaar mee. Zo leren we elkaar en elkaars werk nog beter kennen. Het is echt niet zo dat we in de Thomas van Aquinostraat allemaal met de deuren dicht voor ons uit zaten te kijken, maar het nieuwe gebouw brengt ontmoeting en verbinding gemakkelijker tot stand.”

Het gebouw brengt ontmoeting en verbinding gemakkelijker tot stand

De kantoren van de docenten en onderzoekers bevinden zich op de tweede en derde verdieping, de meeste collegelokalen en auditoria op de eerste verdieping, net als de studentenlounge. Op de begane grond zijn, direct na de hoofdentree, de kamers van de studieverenigingen te vinden, gevolgd door de studentenbalie en de Radboud Management Academy (RMa). Vanaf elke verdieping geven vides van glas een doorkijkje naar de andere lagen. Het studielandschap strekt zich in de hoogte uit over drie etages. Van Thiel: “In de Thomas van Aquinostraat moesten studenten ons bewust opzoeken, hier kunnen we elkaar in het voorbijgaan even aanschieten. Dat verstevigt het onderlinge contact en brengt een fijne dynamiek met zich mee.”

Interactief onderwijs Ook Esther-Mirjam Sent, hoogleraar Economie en vice-decaan onderwijs, is zeer te spreken over het nieuwe gebouw. “Ik heb een fijne tijd gehad in de Thomas van Aquinostraat, vond het vanaf het eerste moment een leuk straatje, net een dorp. Ik heb er altijd prettig gewerkt in een geweldig grote kamer. Maar onze nieuwe locatie biedt zo veel extra mogelijkheden.” Ze vertelt enthousiast over blended learning, een mix van verschillende manieren van leren. “De studenten van nu vergaren hun kennis op een heel andere manier dan een aantal jaren geleden. Zij zijn heel multimediaal ingesteld. Daar moeten en willen we als onderwijsinstelling in mee gaan. Met flipped classroom bijvoorbeeld, een methode waarbij studenten de lesstof thuis tot zich nemen, onder meer met behulp van YouTube-video’s, en vervolgens naar de universiteit komen om de stof na te bespreken. Ons nieuwe onderkomen is optimaal ingericht voor deze vorm van interactief onderwijs. Zo hebben we collaborative rooms waar meerdere personen op één scherm kunnen samenwerken en lokalen waar we met een simpele draai kunnen switchen tussen een klassikale en een groepsopstelling.” Van Thiel wijst hier ook graag op het nieuwe Individual Decision Lab en Group Decision Lab. “Deze zijn flexibeler opgezet, waardoor we er nu ook gebruik van kunnen maken voor onderwijs. Dat is een mooie aanwinst.”

Van alle gemakken voorzien Laten we ook nog even stilstaan bij de prachtige theaterzaal met uitzicht op de sportvelden. “Die wordt gerund door Cultuur op de Campus, maar wij kunnen de zaal reserveren voor colleges, lezingen, symposia en kleine congressen”, vertelt Van Thiel. “In combinatie met alle andere hypermoderne faciliteiten leent ons nieuwe pand zich daar uitstekend voor. We zijn hier echt van alle gemakken voorzien – en laten onze state-of-the-art-faculteit natuurlijk met trots aan anderen zien.”

Eerlijk is eerlijk, de verhuizing is óók een hele overgang geweest. Sent begrijpt wel dat sommige collega’s de gang naar de Heyendaalseweg lastig vonden. “Wat voor mij geldt, geldt voor velen van ons: we hebben het hartstikke fijn gehad op onze oude stek. Bovendien zijn er collega’s die in de Thomas van Aquinostraat een kantoor voor zichzelf hadden en nu een kamer moeten delen. Dat is even wennen, maar veel beter dan de flexplekken op andere universiteiten. En roept niet elke verandering ook altijd wat weerstand op? Al met al ben ik ervan overtuigd dat het een grote vooruitgang is, voor medewerkers en studenten.”/JvdB


Radboud-pagina Sandra van Thiel
Sandra van Thiel op LinkedIn
Radboud-pagina Esther-Mirjam Sent
Website Esther-Mirjam Sent
Esther-Mirjam Sent op LinkedIn
Esther-Mirjam Sent op twitter